MILJANA-BOLNICA-660x330

У Општој болници Суботица обављени први бесплатни превентивни прегледи

У недељу 17.септембра 2017 године, спроведена је прва акција бесплатних превентивних прегледа за грађане Суботице.Акцију је покренуло Министарство здравља у свим Општим болницама у Србији и Клиничким центрима у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

Општа болница је по плану реализовала акцију Министарства здравља, у термину од 8-16 часова.Сви грађани који су се јавили на преглед без обзира да ли имају здравствено осигурање могли су да обаве  мерење крвног притиска, мерење шећера у крви и  ЕКГ срца.Прегледи су  се обављали у специјалистичко-поликлиничком делу интернистичке амбуланте,где су грађани могли да обаве ове прегледе.У акцији „Отворена врата“радило је три лекара специјалисте, девет лекара на специјализацији и шест медицинских сестара.Током акције прегледано је 117 пацијената.

Грађани који су се одазвали позиву и дошли да провере своје здравствено стање, изразили су задовољство што су добили прилику да без заказивања и чекања обаве превентивне прегледе.Пацијентима који  су се јавили на превентивне прегледе , омогућене су и консултације са лекарима, специјалистима и субспецијалистима.

Акција која се одвијала у недељу подржао је и в.д  директор  суботичке болнице др Слободан Пушкар са својим помоћницама и главним сестрама.

Општу болницу у  Суботици посетио је и државни секретар у Министарвству здравља др Ференц Вицко и помоћница покрајског секретаријата за здравство др Снежана Бојовић.Они су својим присуством подржали акцију Министарства здравља и изразили задовољаство спроведеном акцијом, која ће се наставити и у наредном периоду.

Суботичка болница ће  и даље  подржавати  акције које буде организовало Министарство здравља, а  све у интересу  наших грађана, саопштио је др Слободан Пушкар.