SUBOTICAcom_17Apr2019_Bolnica_1300416

У ангио сали изведене нове процедуре интерветних кардиолога суботичке болнице и УКЦ Бања Лука

Општу болницу Суботица посетили су стручњаци у области интервентне кардиологије из Бања Луке како би са  интерветним кардиолозима суботичке болнице, разменили знања,  искуства и презентовали методе у интервентној дијагностици комплексних лезија. Интервентни тимови Опште болнице Суботица и УKЦ из Бања Луке обавили су три интервенције у Сали за катетаризацију срца ОБС.Радионицу извођења нових процедура интерветних кардиолога из Ангио сале  са директним преносом слике у конференцијској сали  пратили су лекари и медицинско особље ОБ Суботица.

Савремени приступ  интервенцијама у кардиологији, осим опреме, неопходни су и експерти, а за њихово усавршавање потребно је време. Размена искуства са стручњацима из области интервентне кардиологије допринеће остварењу циља да се процедура која се обавља у развијеним центрима, уврсти у свакодневни рад Ангио сале у нашој болници, поручио је шеф  Ангио сале, др Саша Џелебџић.

Шеф одељења интервентне кардиологије УKЦ Бања Лука, др Саша Лончар  истакао је да се високо софистицирана метода интраваскуларног ултразвука ради рутински, али ретко, и чини пет до десет одсто свих процедура. Трогодишње искуство у пракси и знање, стручњаци из Републике Српске пренели су колегама у нашем граду, што је  наставак успешне сарадње.

Ангио сала у нашем граду ради годину и по дана и  пружа болесницима лечење по највишим светским стандардима, подсетио је директор Опште болнице  др Слободан Пушкар. У сарадњи са колегама из Републике Српске изведене су најкомплексније процедуре на лезијама на коронарним крвним судовима, које се изводе у најсавременијим земљама света.

SUBOTICAcom_17Apr2019_Bolnica_1300414SUBOTICAcom_17Apr2019_Bolnica_1300413SUBOTICAcom_17Apr2019_Bolnica_1300424