17012018_Mirovic, Angio sala u Subotici-3

Свечано отварање Ангио-сале у суботичкој болници

У Општој болници Суботица, свечано је отворена најсавременија ангио сала.

Свечаном отварању су присуствовали Председник Покрајинске владе Игор Мировић, Покрајински секретар за здравство, Доц.др Зоран Гојковић и  Градоначелник Суботице, Богдан Лабан.
Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је ангио-салу у Општој болници у Суботици, једну од три ангио-сале у регионалним болницама у Војводини, за чије опремање и едукацију медицинског особља је Покрајинска влада обезбедила 190 милиона динара. Поред Опште болнице у Суботици, ангио-сале су набављене и за Опште болнице Сомбор и Зрењанин.

„Ово је слика огромног улагања у здравствени систем Војводине у протеклих годину и по дана. Успели смо оно што нико пре нас није, а то је да обезбедимо стандард који подразумева да имамо једну ангио-салу на 300.000 становника, која је намењена пацијентима са кардиоваскуларним обољењима“, рекао је председник Мировић.

У све три болнице у ангио-салама изводе се катетеризације на срцу и друге медицинске интервенције код пацијената са кардиоваскуларним обољењима.

„За кратко време успели смо да направимо велики и значајан рез у здравственом систему Војводине. Уложили смо више од 1,8 милијарди динара како бисмо обезбедили квалитетнију здравствену заштиту и савременију дијагностику“, истакао је председник Мировић. Овом приликом, покрајински премијер је најавио даље улагање у суботичку болницу, у првом реду у Одељење пулмологије.

Захваљујући ангио-сали пацијенти из Севернобачког округа лечиће се по најсавременијим светским  стандардима, изјавио је директор суботичке болнице др сц. мед Слободан Пушкар.

Кардиоваскуларне болести и акутни инфаркт миокарда представљају водећи узрок смртности, а захваљујући  напорима Покрајинске владе и локалне самоуправе, сада ће пацијенти бити лечени по највишим светским стандардима, имаће краћи период хоспитализације и бржи опоравак , док ће стопа смртности бити мања-нагласио је директор Пушкар.

Градоначелник Богдан Лабан истакао је да је ово велики дан за Суботицу јер сада на адекватан начин могу да се реше хитни случајеви и спасу људски животи.

Ангио-сала  у суботичкој болници почела је са пробним радом 15.септембра и од тада до данас урађено је 70 дијагностичких катетеризација, лечено је неколико акутних инфаркта и уграђено је десет стентова.

17012018_Mirovic, Angio sala u Subotici-217012018_Mirovic, Angio sala u Subotici-5

17012018_Mirovic, Angio sala u Subotici-6