IMG_1776_resize

„Суботичке пијаце“ донирале Општој болници апарат за електротерапију

ЈKП “Суботичке пијаце“ донирало је Служби за продужено лечење и негу, физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице апарат за електротерапију, чија је вредност око 100 хиљада динара.

Донација је обезбеђена захваљујући добровољним прилозима грађана на овогодишњем Божићно-новогодишњем вашару.
– У оквиру вашара, сваке године наши грађани прилажу одређену своту новца у један посебно ограђени простор, где је на симболичан начин приказана Света породица. Средства која прикупимо на тај начин, а која су донација грађана, користимо искључиво у хуманитарне сврхе. Ове године смо се договорили да то буде за Општу болницу – каже Илинка Вукоја, директорка ЈKП „Суботичке пијаце“.
Према речима директора Опште болнице, др Слободана Пушкара, апарат за електротерапију је дониран у право време, јер је стари апарат у квару.

– Донација се десила неколико дана након квара апарата, ми смо тај проблем препознали, а како један хумани гест и донација повлачи другу донацију, након контаката са произвођачима опреме, и они су извршили корекцију цена, тако да смо добили сјајан апарат чија је вредност већа од прилога који је сакупљен – каже др Слободан Пушкар, директор Опште болнице – Иако Министарство здравља и Покрајински секретаријат улажу значајна средства, увек недостаје још апарата и оваквих донација, јер се дуго година није улагало у опрему.

Електротерапија је једна од базичних процедура у физикалној терапији, те ће према речима начелнице Службе за продужено лечење и физикалну медицину Опште болнице, др Љиљане Ђуровић Манојловић, апарат имати веома широку примену.
– Одељење за рехабилитацију при Служби за продужено лечење има 30 постеља за збрињавање пацијената након цереброваскуларних дешавања, ампутација доњих екстремитета, операција, траума и проблема са периферном циркулацијом. Електротерапија је део протокола лечења најразличитијих обољења и поремећаја које третирамо – каже начелница ове Службе, др Љиљана Ђуровић Манојловић, додајући да се на Одељењу годишње лечи око 600 пацијената.