SUBOTICAcom_04Sep2017_Bolnica_1198222

Суботичка болница добила вредну медицинску опрему из Холандије

Породица Ван Мерс из Холандије донирала је Општој болници вредну медицинску опрему, која ће допринети унапређењу услова за збрињавање пацијената у овој здравственој установи. Трошкове транспорта 30 болничких кревета, инвалидских колица, постељине и медицинске опреме из Холандије финансирао је Град Суботица.

Општа болница је од породице Ван Мерс из холандског града Вухта, која годишње одморе проводи на Палићу, добила донацију и пре две године. Данашњом донацијом, према речима в.д. директора суботичке Опште болнице, др Слободана Пушкара само ће бити настављен континуитет у унапређењу пружања услуга здравствене заштите.
– Ради се о изузетно вредној донацији, која је једна у низу донација које смо добили ове године. Пацијентима ћемо моћи да обезбедимо бољи комфор и квалитетније лечење у болници на овај начи- истакао је в.д. директор др Слободан Пушкар.

Локална самоуправа финансирала је трошкове транспорта, па се донаторима захвалио и градоначелник, Богдан Лабан, који је рекао да ће Град наставити да пружа подршку Општој болници, како би се подигао ниво здравствене заштите.

– Веома смо заинтересовани да ниво здравствене заштите подигнемо на виши ниво у Суботици и Општа Болница нам је приоритет. Знамо да грађани имају примедбе и у прошлости и данас, и зато нам је циљ да те примедбе отклонимо и побољшамо услове за рад у самој болници, услове за смештај пацијената, али и услове за раднике, медицинске сестре, и докторе – изјавио је Богдан Лабан, градоначелник Суботице.