IMG_7555_resize

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор и покрајски секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић посетили Општу болници у Суботици

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор, покрајински секретар доц. др Зоран Гојковић  и градоначелник Суботице Богдан Лабан посетили су Општу болницу у Суботици.Током посете обишли су радове на адаптацији дела простора у којој ће бити смештена прва ангио-сала намењена за лечење кардиоваскуларних болесника на територији града Суботице и Севернобачког округа.Током посете договорене су даље активности везано за инфраструктурна улагања, као и тренутна ситуација везана за набавку медицинске опреме од средства издвојених из покрајинског буџета.

Покрајински секретар за здравство доц.др Зоран Гојковић нагласио је да је за све пројекте који су у току, а за потребе Опште болнице у Суботици и Севернобачки управни округ, Покрајинска влада током 2017. године издвојила преко 100 милиона динара.Покрајинска влада, у сарадњи са Владом Републике Србије  и локалном самоуправом је уложила велика средства у пројекат и очекује се брза реализација, истакао је   Гојковић.

Председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор је  приликом обиласка  истакао да је  с обзиром на старост и девастираност појединих делова суботичке Опште болнице, неопходно да се много тога уради како би се побољшали услови за лечење пацијената и рад запослених.То се односи на пресељење пулмологије и ангио салу што представља не само грађевински већ и медицинско-технички подухват.

Директор Опште болнице у Суботици др Слободан Пушкар истакао је да се завршетак радова на новој ангио-сали очекује половином 2017 године, док завршетак пресељења Одељења за плућне болести половином 2018 године. Паралелно са опремањем простора ангио сале,за лечење најтежих кардоваскуларних пацијената обучава се тим  суботичких кардиолога. У току је едукација и  медицинских техничара  и целог тима који ће радити у ангио сали, и та обука се обавља већ шест до осам месеци. По завршетку радова, лечење акутног инфаркта миокарда ће бити третирано по највишим светским стандардима, истакао је др Слободан Пушкар.

IMG_7571_resize

IMG_7552_resize