IMG_8663_resize

Одељењу кардиологије донирана вредна медицинска опрема

Фондација „Батсцхка Стифтунг“,  путем привредног друштва „Фиwа“ и компаније „Бама“, донирала је савремену медицинску опрему Одељењу кардиологије Опште болнице.Одељењу кардиологије донирани су савремени дигитални ЕKГ апарати, холтери за праћење срчаног ритма, као и холтери за праћење артеријског притиска. Вредност донације је око 30 хиљада евра.

– Ради се о изузетно квалитетним и нама веома значајним апаратима из области кардиолошке дијагностике. И поред свих напора државе, Министарства здравља, Републичког фонда за здравствено осигурање увек постоји потреба за више апарата, за новијим апаратима, а компанија „Батсцхка Стифтунг“ је то препознала. Са новом опремом ћемо моћи да подигнемо и број кардиолошких процедура, а у значајној мери и квалитет дијагностичких процедура – каже др Слободан Пушкар, директор Опште болнице.

Дигитални ЕKГ апарати већ су у употреби у Kоронарној јединици и на Одељењу кардиологије, где се дневно обави око 50 прегледа.

– Добили смо најмодерније апарате који имају дигиталну слику те можемо направити базу података за сваког пацијента у компјутеру. Можемо пратити динамику, стање а постоји и могућност сарадње са другим центрима. Добили смо један „индустријски“ ЕKГ, а то нам је неопходно у свакодневној пракси – каже др Александар Живковић,  начелник Одељења кардиологије Опште болнице.

Фондација „Батсцхка Стифтунг““ од 2005. године путем компанија које послују на територији наше земље помаже рад здравствених установа донирањем вредне медицинске опреме.Донатор је ангажовао фирму ,,Шилер“ из Београда који су у име и на рачун донатора извршили допремање робе у Општој болници Суботица.

– Здравље је на првом месту, тако да настављамо тренд као што смо последњих неколико година то и радили, надам се да ћемо за то имати исту подршку. Kако нисмо стручни за избор опреме, од велике помоћи нам је била компанија „Шилер“ која је извршила допремање опреме као и доктори, који су нам помогли да завршимо пројекат – каже Валерија Тот, директорка предузећа „Руwа“.

Предузеће „Фиwа“ годинама уназад показује висок степен друштвене договорности и кроз овакве активности директно улаже у здравље наших суграђана.

IMG_8719_resize

IMG_8739_resize