dr.Goran Mavrak, Jelena Cicmil i dr.Luka Anđelić

Одељењу гинекологије донирана три ЦТГ апарата у оквиру акције“Битка за породилишта“

У оквиру акције “Битка за породилишта“, суботичкој Општој болници донирана су три ЦТГ апарата. Донацију, чија је вредност око 4 хиљаде евра, обезбедила је компанија „Пернод Рицард“.Запослени компаније Пернод Рицард учествовали су у Београдском маратону и обезбедили средства за донацију Фонду Б92 у оквиру акције „Битка за породилишта.“Ово је друга година за редом да компанија донира средства Фонду Б92.

„Битка за породилишта“ је пројекат који је покренуо Фонд Б92 са мисијом да помогне болницама и медицинским центрима у Србији обезбеђујући им медицинску опрему која недостаје.

Компанији „Пернод Рицард“ и Фонду Б92 на вредној донацији захвалио се и управник Службе за гинекологију,акушерство и неонатологију др Лука Анђелић.Стварање простора које је достојно човека повремено оплемењују људи, институције и компаније својим даром,  а данас је такав дан за нас када је компанија Пернорд Рикард принела дар-истакао је др Анђелић.Овај вредан дар нам даје могућност да боље ослушнемо нерођено дечије срце и на тај начин лакше дијагностикујемо и лечимо здравствене проблеме-истакао је др Анђелић.

Компанија „Пернод Рицард“ је заједничким снагама са Фондом Б92 дошла до закључка да је најбољи допринос друштвеној заједници донација која може да спаси нечији живот-поручила је Јелена Цицмил, директорка макретинг компаније Пернод Рицард.

У суботичкој Општој болници годишње се породи око 1400 жена, од којих око 200 из суседних општина.

IMG_0990IMG_8713_resize