DSC_0532

ОДЕЉЕЊЕ ОФТАЛМОЛОГИЈЕ ОПШТЕ БОЛНИЦЕ СУБОТИЦА ДОБИЛО ВРЕДНУ МЕДИЦИНСКУ ОПРЕМУ

У циљу даљег очувања и унапређења здравствене заштите становништва АП Војводине Покрајском скупштинском одлуком о буџету Аутономне покрајине Војводина  за 2017 годину(„Службени лист АПВ“ , број 69/16), обезбеђена су средства за реализацију програмске активности 1001. Изградња и опремање здравствених установа, односно инвестиционо улагање, инвестиционо-текуће одржавање просторија, набавку медицинске и немедицинске опреме и превозних средстава, набавку опреме у области интегрисаног здравственог система и друге обавезе одређене законом и актом о оснивању.

Додељена средства  Општој болници у Суботици извршена је путем Јавног конкурса за финансирање за набавку медицинске опреме Одељењу Офталмологије  у износу од 2.250.000,00 динара.

Фирма „Професионал Логистик“ из Београда је испоручила два нова апарата од којих први служи за преглед предњег сегмента ока ( биомикроскоп),  а други за одређивање диоптријске способности ока ( ауторефрактокератометар).

Медицинска опрема коју је  добило Одељење Офталмологије  значајно ће побољшати и олакшати рад , а самим тим и квалитет здравствене заштите пацијената што ће допринети обостраном задовољству како пацијената, тако и лекара офталмолога.

Одељење Офталмологије захваљује се доброј вољи и ангажману директора болнице др Слободану Пушкару и Покрајском Секретаријату за здравство  доц. др Зорану Гојковићу без чије несебичне подршке реализација  опреме не би била остварена.

DSC_0520DSC_0526