DSC_0429

Одељење кардиологије суботичке болнице добило нов ултразвучни колор-Допплер апарат

У циљу даљег очувања и унапређења здравствене заштите  становништа АП Војводине, покрајинском скупштинском одлуком о буџету Аутономне покрајне Војводине за 2018.  годину, обезбеђена су средства за реализацију  набавке медицинске опреме Општој болници у Суботици. Покрајински секретаријат за здравство  је обезбедио финансијска средства  за реализацију набавке ултразвучног колор-Допплер апарата  за потребе Одељења кардиологије у износу од 11.229.600 динара.

Фирма „ Medicom“  из Шапца је испоручила вредан  апарат  произвођача  Philips  Epiq 5c  Општој болници у  Суботици.

Ултразвучни апарат  који је добило Одељење кардиологије представља  најмодернију технологију медицинске опреме.Помоћу ултразвучног апарата пацијентима ће се вршити снимање срца и крвних судова, што је значајно у дијагностици  и лечењу кардиоваскуларних обољења.

Набавка ултразвучног апарата  Општој болници у Суботици значајно ће побољшати и олакшати рад, а самим тим и квалитет здравствене заштите  пацијената.

Одељење кардиологије се  захваљује на доброј вољи и ангажману директору болнице др сци. мед. Слободану Пушкару и Покрајском Секретаријату за здравство на челу са доц.др Зораном Гојковићем  без чије несебичне подршке реализација опреме не би била остварена.