DSC_0682

Нове дијагностичке и хируршке процедуре на Одељењу ортопедије Опште болнице Суботица

Нове дијагностичке и хируршке процедуре у лечењу болести рамена и лакта, уводе се у Општој болници и то захваљујући др Срђану Живановићу, специјалисти ортопедије и трауматологије из Регионалне болнице Виборг у Данској. Др Срђан Живановић радо  се одазвао позиву суботичких лекара, да им пренесе знања из ове области, која је у повоју у свету.

Велики број пацијената који гравитира ка Општој болници, има проблем рамена и лакта, наводи др Мирсад Маљановић, начелник Одељења за ортопедију и трауматологију. Др Маљановић је истакао да је хирургија рамена и лакта област која се развија у последњих 10 до 15 година, међутим,  у Србији се њом бави веома мали број лекара. Управо је то био разлог да Болница контактира са водећим ортопедом за раме и лакат из Данске, др Срђаном Живановићем, који се радо одазвао позиву.

Др Срђан Живановић ће у суботичкој Болници едуковати лекаре за дијагностику и лечење болести рамена и лакта, а на свака два до три месеца ће долазити на ортопедско одељење да заједно са суботичким лекарима прегледа пацијенте. Такође, др Живановић ће обучавати наше ортопеде за извођење ових операција.

Др Срђан Живановић са нашим тимом лекара извршио је четири оперативна захвата рамена и лакта код пацијената  који су имали  озбиљне тегобе.

Kроз усвајање нових технологија, знања и вештина, циљ Опште болнице је  да достигне  ниво терцијалних као и европских установа , истакао је директор др Слободан Пушкар.