SUBOTICAcom_02Feb2018_Bolnica_1225498

ЈKП „Суботичке пијаце“ донирало ласерски апарат Општој болници Суботица

Јавно-комунално предузеће „Суботичке пијаце“ уручило је донацију суботичкој Општој болници у виду апарата за терапију. Ласерски апарат, вредности 142.000 динара, намењен је  Одељењу рехабилитације и физикалне медицине.

Током 40 дана трајања манифестације „Wинтерфест“, ЈKП „Суботичке пијаце“ прикупљало је  добровољне прилоге посетилаца, како би обезбедили   донацију за највећу здравствену установу на северу земље. Од средстава прикупљених на прошлогодишњем Зимском вашару, за Општу болницу је купљен апарат за електротерапију, вредан 100.000 динара, а ове године дониран је Екомедицо-Ласер.

Одељење за рехабилитацију и физикалну медицину збрињава велики број пацијената и има константну потребу за обновом застареле опреме. Са новим ласерским апаратом медицински радници обављаће терапије једноставније и ефикасније, а време чекања за пацијенте биће краће.

– Мислимо да је овај апарат заиста дошао у праве руке. Верујемо да ће служити на добробит свих Суботичана и не само њих већ свих пацијената којима је овај апарат неопходан у процесу излечења – саопштила је Илинка Вукоја, директорка ЈKП „Суботичке пијаце“.

– Светлост коју ласер емитује делује антианалгетски, што значи да ублажава бол, делује антиинфламаторно, односно смањује запаљење и делује биостимулативно, односно поспешује регенерацију. Лаган је за апликацију, делује са продуженим дејством па је, уназад неколико деценија, постао омиљена физикална процедура – изјавила је мр сц .др Љиљана Ђуровић Манојловић, начелница Службе за продужено лечење и негу, палијативну негу и физикалну медицину и рехабилитацију Опште болнице Суботица.

Директор суботичке болнице  др Слободан Пушкар изразио је захвалност за нову донацију и истакао да је апарат наставак реализације великог пројекта обнове и модернизације у овој здравственој установи.

– Већ другу годину заредом добијамо сјајан апарат, изузетно битан, апарат који ће повећати број пацијената и квалитет услуга на Одељењу за рехабилитацију и физикалну терапију – изјавио је др сци .мед Слободан Пушкар, директор Опште болнице Суботица.