DSC_0599

Фондација ,,Осмех на дар“ донирала кревете Одељењу дечије хирургије суботичке болнице

Студентска хуманитарна организација “Осмех на дар” донирала је шест кревета Одељењу дечије хирургије у Општој болници.

Представници студентске организације уручили су  донацију у виду шест кревета са душецима, чија је вредност 318 хиљада динара. Средства за донацију, студенти су обезбедили  на Фестивалу лампиона, који је 21. октобра одржан у Новом Саду. Део прикупљених  прихода упућен је као донација Kлиници за гинекологију и акушерство “Бетанија”,  а ове године први пут и за лечење малишана у Суботици.

– Одлучили смо да део прикупљених средства са фестивала дође у Суботицу, како бисмо обезбедили да наше донације буду и у другим местима у Војводини, а не само у Новом Саду, као што је до сада био случај. Нисмо раније били фокусирани на Суботицу, а пошто нам је сада жеља да се проширимо по Војводини одлучили смо да кренемо од Суботице – рекла је приликом уручења донације Ивана Долчековић из студентске хуманитарне организације “Осмех на дар”.

Директор Опште болнице, др Слободан Пушкар, захвалио се свим члановима студентске хуманитарне организације “Осмех на дар” на новим креветима који ће, како је рекао,  олакшати малим пацијентима боравак у болници.

– Kроз ову донацију остварујемо квалитетнију негу и збрињавање деце, а дечји осмех је за нас запослене највећа радост.  Желим да се захвалим студентској хуманитарној организацији што је нас препознала као партнера у овој националној хуманитарној акцији – изјавио је  на донацији  директор  Пушкар, који је изнео податак да се на овом одељењу годишње збрине од 600 до 700 малишана.

Фондација “Осмех на дар” основана је 2006. године на иницијативу групе студената са Правног факултета у Београду, која  је дошла на идеју да организује акцију прикупљања новогодишњих пакетића за децу са Kосова и Метохије. На основу постигнутих резултата, 2009. године основан је Фонд “Осмех на дар”, чиме је проширена делатност пружања помоћи како болесној и деци са посебним потребама на територији Kосова и Метохије, тако  деци из целе Србије.

DSC_0611