IMG_0918_resize

ДОНАЦИЈА САНИТЕТСКОГ ВОЗИЛА ОПШТОЈ БОЛНИЦИ СУБОТИЦА

Потписаним споразумом о сарадњи на имплементацији пројекта  „Хуманитарна помоћ Републике Кореје мигрантима у Србији 2017.: Потврђивање пријатељских односа двеју земаља“, у присуству Њ. Е. господина Ју Дае Јонга, амбасадора Републике Кореје у нашој земљи дана 26.07.2017. године извршена је примопредаја пет амбулантних возила, са припадајућим сетом опреме,  за институције здравствене заштите на локалном нивоу које су погођене мигрантском кризом, а за чију набавку је Република Кореја обезбедила средства. Овом приликом, једно од горе наведених возила је припало и Општој болници Суботица, Суботица као једној од најугроженијих установа по овом питању.

Захваливши Њ.Е. амбасадору Републике Кореје у нашој земљи, господину Ју Дае Јонгу на донацији, министар Лончар истакао је да донација санитетских возила представља још једну у низу потврда пријатељских односа и међусобног уважавања двеју земаља.

„Република Србија је добила признања од свих међународних институција и организација за своје поступање у мигрантској кризи, поштујући при томе све међународне стандарде и уважавајући сва права миграната који су боравили или бораве у нашој земљи. Адекватно здравствено збрињавање ових људи који су напустили своје домове представља веома значајан аспект таквог поступања, и нема никакве сумње да ће уз помоћ донације Републике Кореје у виду санитетских возила то збрињавање бити олакшано и унапређено“, рекао је министар здравља.

В.Д. Директора Опште болнице Суботица, Суботица, др сци мед Слободан Пушкар изразио је задовољство што је Општа болница Суботица, Суботица препозната као једна од установа у којој се мигрантима пружа здравствена заштита у пуном обиму те се лично захвалио Министру здравља РС др Златибору Лончару као и Њ. Е. господину Ју Дае Јонгу, амбасадору Републике Кореје на урученој донацији.

image-0-02-04-bede5c8e835069969dbcb359a3a984b29f7b2f16df10e28faee0e972f197aaee-V

IMG_0925_resizeIMG_0916_resizeIMG_0930_resizeIMG_0931_resizeIMG_0935_resize