Jasmina bolnica.00_09_21_16.Still005

Црвени крст Суботице уручио вредне поклоне породиљама на Одељењу неонатологије

Светски дан Црвеног крста 8. мај и „Недеља Црвеног крста“ од 8. до 15. маја у 2018. години, биће обележени темом коју је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца, а то је:  „Свуда за свакога -Подели оно што те чини срећним“.Светски дан Црвеног крста обележава се 8. маја у знак сећања на дан рођења Анрија Динана, оснивача универзалног покрета Црвеног крста.

Црвени крст Суботице постоји 132 године, а у различите програме ове организације укључено је више од 200 волонтера.

Током ове недеље, Црвени крст ће низом активности обележити овај празник, а међу новинама биће њихова посета Одељењу неонаталогије Опште болнице, где ће мајкама које су се породиле на данашњи дан уручити симболичне поклоне.

Шест породиља на Одељењу неонатологије добило је пакете Црвеног крста у оквиру акције коју је ова хуманитарна организација организовала поводом обележавања Недеље Црвеног крста. Пакети су уручени мајкама које су се породиле на Светски дан Црвеног крста који се обележава 8.маја.

Мајке су на поклон добиле ваучер компаније DVG у вредности 2000 динара, радосницу, флашу здравог сока и књигу са саветима о нези и одгајању деце.

Црвени крст Суботица основан је 1886. године, с циљем да пружи помоћ свим суграђанима којима је потребна, било да је угрожена њихова здравствена, социјална или било која друга врста егзистенције.